Vi bor på et lille nedlagt landbrug i Gislinge, sydvest for Holbæk. Her bor vi sammen med vores Islandske Fårehunde, Spælsau får, hønsene og kaninerne. Vi bor ud til åbne marker, og med fasaner, harer og rådyr lige uden for hegnet. 

Vi har haft Islandske Fårehunde siden 2000.

Vi fik vores første Islandske fårehund, Anton, i 2000, og med ham tabte vi vore hjerter til denne skønne race. Det bedste Anton vidste, var når vi om vinteren fandt trækselen og slæderne frem, så fik ungerne ture i sneen. Anton blev desværre kun 9 år.

Hundeflokken tæller lige nu 3 Islændere:

Bjørn. Født 6/11-2010.  Mild, dejlig og sød er de ord der falder lige for, når jeg skal beskrive Bjørn. Bjørn fik hurtigt sit mellemnavn, Barkalot, da der er en del gø i ham, især når der er dyr i fjernsynet og fugle på taget, men vi arbejder på at mindske det. Bjørn elsker at putte i sofaen, og når han kan se sit snit til det, så kravler han gerne på skødet og vil have knus. Bjørn har gået til lydighed.

Skessa. Født 14/3-2012. Skessa kommer fra skønne Bornholm, Kennel Skuggadis, og eneste korthåret ud af et kuld på syv. Skal jeg nævne tre ord, der rammer på Skessa må det være omsorgsfuld, kærlig og beslutsom. Skessa elsker at hyrde vores får, når vi skal flytte rundt på dem. Ellers er hun altid ved min side, om vi traver i naturen eller sysler hjemme.  Med Skessa begyndte en lille spirende avls tanke at banke på, og her i 2016 håber vi på vores føste kuld. Skessa har gået til hvalpemotivation, lydighed og lidt rally. Skessa er hyrdetestet med  flot resultat, og har været på hyrdekursus, som vi regner med at gøre mere ud af efter hvalpeplaner.

Svala Vigga. Født 19/9-2016. Svala er datter af Skessa og Coda og har således aldrig prøvet at flytte - hun er vores allesammens lillesmølf - lille, væver og fuld af spilopper. Svala har gået til hvalpemotivation, foundation - og lige for tiden kører hun på med charme- og balladekurset - et kursus der har en deltager, nemlig hende selv, Svala er for tiden teenager med kæmpestort T :-) 

Jeg har gennemført DKKs opdrætteruddannelse i 2013, er medlem af Dansk Kennel Klub og Islansk Fårehundeklub.

Kærlig hilsen

Mette Jacobsen